Στοίχημα

Τι ακριβώς λένε οι αποδόσεις στα αθλητικά στοιχήματα;

αθλητικά στοιχήματα

Δεν υπάρχει αθλητικό στοίχημα χωρίς αποδόσεις, αυτό το ξέρουν όλοι – αλλά τι ακριβώς κάνει τις αποδόσεις να βγαίνουν όπως βγαίνουν στο τέλος; Πώς μπορείτε να υπολογίσετε μια απόδοση; Και πάνω από όλα: Τι σημαίνουν οι πιθανότητες για το δικό σας στοίχημα; Δίνει πιθανώς μια υπόδειξη για ποιον ή τι είναι καλύτερο να στοιχηματίσετε; Ή μήπως δείχνει απλώς τον κίνδυνο και το πιθανό κέρδος, χωρίς να είναι οδηγός; Όλες αυτές οι ερωτήσεις θα απαντηθούν τώρα εδώ.

Από τι εξαρτώνται οι αποδόσεις αθλητικών στοιχημάτων;

Στο αθλητικό στοίχημα, οι αποδόσεις αντανακλούν πάντα με συγκεκριμένο τρόπο την πιθανότητα να συμβεί ένα συγκεκριμένο γεγονός. Όσο λιγότερο πιθανό είναι κάτι, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες για αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, οι πιθανότητες καθορίζονται με βάση ένα δίκαιο ποσοστό, το οποίο λαμβάνει υπόψη μόνο την πιθανότητα νίκης. Εκτός από την πιθανότητα, στις αποδόσεις περιλαμβάνεται και το περιθώριο κέρδους του bookmaker και ο γερμανικός φόρος στοιχήματος 5%. Έτσι, οι πιθανότητες στη Γερμανία είναι πάντα ελαφρώς χειρότερες από αλλού, πράγμα που σημαίνει χαμηλότερα κέρδη για τους παίκτες. Για το λόγο αυτό, πολλοί παίκτες προτιμούν να τοποθετούν τα στοιχήματά τους με μη Γερμανούς παρόχους, οι οποίοι ενδέχεται να δεχτούν χαμηλότερο περιθώριο κέρδους και όπου μπορεί επίσης να αποφύγουν τον φόρο στοιχημάτων.

Ποιος καθορίζει τις πιθανότητες;

Δεν υπολογίζει κάθε στοιχηματισμός μόνος του τις αποδόσεις για τα στοιχήματά του. Αυτό γίνεται από ορισμένους μεγάλους παρόχους στο Διαδίκτυο, για τους οποίους μπορείτε να ενημερωθείτε στη διεύθυνση www.wettanbietererfahrungen.com, για παράδειγμα, καθώς και από μεγάλους φυσικούς παρόχους, π.χ. σε ιπποδρομίες, αλλά πολλοί μικρότεροι πάροχοι αγοράζουν τις τρέχουσες αποδόσεις από μεγαλύτερους παρόχους. Οι ίδιες οι αποδόσεις είτε υπολογίζονται από τον υπολογιστή με τη βοήθεια περίπλοκων αλγορίθμων είτε ένας επαγγελματίας στοιχηματισμός για αθλητικά στοιχήματα καθορίζει μια ιδανική απόδοση.

Πώς υπολογίζονται οι αποδόσεις για αθλητικά στοιχήματα;

Οι πιθανότητες για αθλητικά στοιχήματα υπολογίζονται πάντα σε μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων. Αρχικά αναλύεται το αθλητικό γεγονός. Στη συνέχεια, καθορίζεται μια δίκαιη ποσόστωση, η οποία γίνεται η πραγματική ποσόστωση συμπεριλαμβάνοντας περαιτέρω κόστος. Στην πράξη, όμως, οι αποδόσεις αλλάζουν συνεχώς αν ληφθούν υπόψη και τα στοιχήματα των παικτών.

Βήμα: Ανάλυση του αθλητικού γεγονότος

Βήμα

Στο δρόμο για μια ποσόστωση για αθλητικά στοιχήματα, το πρώτο βήμα είναι πάντα μια νηφάλια ανάλυση του αθλητικού γεγονότος. Χρησιμοποιούνται στατιστικά για παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν, αλλά και για παράδειγμα λαμβάνεται υπόψη η καθημερινή μορφή των αθλητών. Επιπλέον, ωστόσο, αμέτρητες άλλες λεπτομέρειες μπορούν να βρουν τον δρόμο τους στην ανάλυση. Σε τελική ανάλυση, βοηθά τον πράκτορα στοιχημάτων που πρόκειται να προσδιορίσει τις αποδόσεις, φυσικά, πολύ εάν μπορεί να επανέλθει σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχετικά δεδομένα. Στο τέλος αυτής της ανάλυσης, ο πράκτορας στοιχημάτων κάνει υποθέσεις σχετικά με την πιθανότητα του γεγονότος που θα συμβεί. Για παράδειγμα, σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το 45% των φορών θα κερδίσει η ομάδα Α, το 20% των φορών η ομάδα Β θα κερδίσει και ο αγώνας θα τελειώσει ισόπαλος με πιθανότητα 35%.

Βήμα: Προσδιορισμός δίκαιων πιθανοτήτων

Από τις πιθανότητες για συγκεκριμένα αποτελέσματα, ο πράκτορας στοιχημάτων μπορεί πλέον εύκολα να αντλήσει μια δίκαιη απόδοση. Για να γίνει αυτό, διαιρεί το 100 με την πιθανότητα να συμβεί ένα συγκεκριμένο γεγονός. Στο παραπάνω παράδειγμα, η απόδοση για νίκη από την ομάδα Α θα ήταν 2,22. Οι πιθανότητες για νίκη της ομάδας Β θα ήταν 5, και οι πιθανότητες για ισοπαλία θα ήταν 2,86.

Βήμα: Υπολογισμός μιας πραγματικής απόδοσης

Ωστόσο, μια δίκαιη απόδοση δεν είναι αρκετή – εδώ ο πράκτορας στοιχημάτων δεν έχει ακόμη κέρδη και δεν μπορεί να πληρώσει τον φόρο στοιχημάτων. Για να εκπληρώσει αυτούς τους δύο σκοπούς, ο πράκτορας στοιχημάτων υπολογίζει μια πραγματική απόδοση. Για να γίνει αυτό, εξετάζει πρώτα το ποσοστό των στοιχημάτων που θα ήθελε να δεσμεύσει ως το κέρδος του. Ας υποθέσουμε ότι το κέρδος πρέπει να είναι τρία τοις εκατό. Εάν σε αυτό προστεθεί ο φόρος στοιχήματος πέντε τοις εκατό και αφαιρεθεί το άθροισμα και των δύο εισφορών από το 1, το αποτέλεσμα είναι ότι οι παίκτες μπορούν να πληρώσουν το 92 τοις εκατό των κερδών τους.

Για να το τιμολογήσει απευθείας για τους πελάτες, ο πράκτορας στοιχημάτων πολλαπλασιάζει τώρα τις δίκαιες αποδόσεις με το μερίδιο για τους παίκτες. Οι πιθανότητες για νίκη της Ομάδας Α αλλάζουν τώρα από 2,22 σε 2,04 και οι πιθανότητες για νίκη της Ομάδας Β πέφτουν από 5 σε 4,6. Επιπλέον, οι πιθανότητες για ισοπαλία πέφτουν από το 2,86 στο 2,63.

Πρόσεχε!

Πρόσεχε

Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις πραγματικές αποδόσεις, γιατί δεν περιλαμβάνουν όλοι οι πάροχοι απευθείας τον φόρο στοιχημάτων. Έτσι, μια καλύτερη ποσόστωση με την πρώτη ματιά μπορεί τελικά να αποφέρει χαμηλότερο κέρδος από μια φαινομενικά χειρότερη ποσόστωση. Ωστόσο, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον υπολογισμό των πραγματικών αποδόσεων και τη συμπερίληψη του φόρου στοιχήματος στους γενικούς όρους και προϋποθέσεις ή σε μια ειδική σελίδα επεξήγησης του bookmaker.

Συνεχής προσαρμογή των πιθανοτήτων

Στην πραγματικότητα, οι αποδόσεις για διάφορα στοιχηματικά γεγονότα προσαρμόζονται συνεχώς. Αυτό γίνεται σε σχέση με το πόσοι παίκτες στοιχηματίζουν πόσα χρήματα σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η προσαρμογή των αποδόσεων γίνεται προς το συμφέρον του στοιχηματιστή με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να κλείσει κέρδος στο τέλος με τη μεγαλύτερη δυνατή πιθανότητα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, επομένως μπορεί να συμβεί ότι ένας πράκτορας στοιχημάτων πρέπει να δεχτεί απώλειες. Ωστόσο, με όλη τη δυναμική προσαρμογή των αποδόσεων, εξακολουθεί να είναι σημαντικό για τον bookmaker να διατηρεί τη σχέση μεταξύ των διαφορετικών αποδόσεων για την έκβαση ενός γεγονότος.

Διαφορές μεταξύ πιθανοτήτων

Διαφορετικές εταιρείες στοιχημάτων προσφέρουν επίσης διαφορετικές αποδόσεις στους πελάτες τους – ακόμα κι αν πρόκειται για το ίδιο γεγονός. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι εκτιμούν διαφορετικά το γεγονός, αλλά μπορεί επίσης απλώς να έχουν ορίσει διαφορετικά περιθώρια κέρδους. Οι πελάτες μπορεί αρχικά να ενδιαφέρονται μόνο οριακά για τις μικρές διαφορές μεταξύ των αποδόσεων σε διαφορετικούς παρόχους στοιχημάτων. Ωστόσο, ακόμη και σε ένα στοίχημα, αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλες διαφορές στα πιθανά κέρδη και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να προκύψουν επίσης μεγάλες διαφορές.

Ένα παράδειγμα υπολογισμού για ένα συνδυαστικό στοίχημα μπορεί να το καταστήσει σαφές. Αν ποντάρετε 100 ευρώ ο καθένας με δύο στοιχηματιστές, αλλά ο ένας προσφέρει απόδοση 1,96 και ο άλλος 1,94, οι διαφορές είναι αμέσως μεγαλύτερες. Σε περίπτωση σωστής συμβουλής, ο πράκτορας στοιχημάτων με απόδοση 1,96 σας δίνει τελικά κέρδος 2892,55 ευρώ, ενώ ο πράκτορας στοιχημάτων με απόδοση 1,94 μπορεί να πληρώσει μόνο ένα κέρδος 2747,95 ευρώ. Έτσι, μια μικρή διαφορά στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο μειώνει ήδη το κέρδος σχεδόν κατά 150 ευρώ.

Σημασία των πιθανοτήτων

Όποιος έχει ήδη ασχοληθεί λίγο με το αθλητικό στοίχημα γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι έχει πολύ καθοριστική επιρροή στην επιτυχία του στοιχήματος. Τα στοιχήματα δεν επηρεάζουν το αν μπορείτε τελικά να εισπράξετε ένα κέρδος ή όχι, αλλά έχουν πολύ καλή επίδραση στο πόσο υψηλό θα είναι το κέρδος στο τέλος. Ειδικά αν στοιχηματίζετε πιο συχνά ή με μεγαλύτερα ποσά, το κέρδος συχνά λιώνει αισθητά λόγω κακών πιθανοτήτων.

Ως εκ τούτου, αξίζει σίγουρα να ενημερωθείτε για τις καλύτερες αποδόσεις σε διάφορες πύλες. Εδώ, όμως, δεν συμβαίνει απαραίτητα ότι ένας bookmaker που κάποτε έχει τις καλύτερες αποδόσεις σε προσφορά μπορεί πάντα να τις προσφέρει. Εξάλλου, οι πιθανότητες αλλάζουν με κάθε αθλητικό γεγονός και με διαφορετικές εκτιμήσεις και διαφορετική στοιχηματική συμπεριφορά των χρηστών, μπορεί να διαφέρουν πολύ υπό ορισμένες συνθήκες. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναζητήσετε τον πάροχο που προσφέρει τις καλύτερες αποδόσεις στους πελάτες σε αυτήν την περίπτωση για κάθε στοίχημα που θέλετε να τοποθετήσετε.

Hi, I’m Mathilda Koch

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *